Artikel udgivet af Fyens Stiftstidende, januar 2011.
Link til original artikel
Der skal mere end en finanskrise og høj ledighed til at tage modet fra Søren Just Skjelbo og Helena Jensen, som netop har afsluttet deres uddannelse
Temperaturen ligger lige omkring frysepunktet og skaber de perfekte forhold for en af de dage, hvor vintersolens stråler varmer tilpas meget til at huske os på, at vintergækker og lysere tider står for døren.
Men foråret er ikke det eneste, som venter om hjørnet for det første kuld af dimittender fra Erhvervsakademiet Lillebælt.
Et samfund med høj ledighed og tydelige spor fra en udhungrende økonomisk krise hænger som en tung tordensky på den ellers azurblå himmel.
Men der skal mere til at afskrække Søren Just Skjelbo og Helena Jensen, som i går kunne glæde siger over en veloverstået afslutning på deres professionsbachelorer i henholdsvis webudvikling og international handel og markedsføring.
Faktisk har de begge – i modsætning til mange andre nyuddannede unge – allerede noget at tage sig til, når weekenden er ovre.
– Jeg skal allerede starte i mit nye job på mandag. Hotel Legoland manglede en eventkoordinator, og så gjaldt det jo bare om at få søgt jobbet, siger 26-årige Helena Jensen, som ikke er i tvivl om, at hendes netop afsluttede uddannelse har været medvirkende til, at det blev hende, som fik jobbet.
– Der var rigtig mange ansøgere, så det er helt sikkert, at mine kvalifikationer fra Erhvervsakademiet har været en del af grunden til, at de valgte mig, siger Helena Jensen med en vis beskedenhed i stemmen.
Også Søren Just Skjelbo har nok at se til, selvom han ikke længere skal op og i skole.
Sammen med en kammerat har han sideløbende med uddannelsen som webudvikler startet egen it-virksomhed. En virksomhed, som de begge satser på at kunne leve af engang i fremtiden.
– Det er selvfølgelig drømmen, at vi en dag kan leve af det, vi laver i vores virksomhed. Lige nu har vi opgaver til de næste tre-fire måneder, og så kan det godt være, at jeg skal ud og supplere med et ekstra job, så tingene kan hænge sammen, forklarer Søren Just Skjelbo. Han har dog planer om at søge ud i større virksomheder, hvor han kan få mere erfaring indenfor webudvikling, som han kan bruge senere i sin karriere.
– Man kan jo ikke lære det hele selv, så det kan godt være, at jeg sætter vores egen virksomhed lidt i bero og søger ud i verden for at lære endnu mere end jeg har lært under uddannelsen, siger Søren Just Skjelbo og tilføjer, at han generelt har indtryk af, at han og hans medstuderende nok skal finde sig et job inden for en nær fremtid.
Praktisk erfaring
En af styrkerne for Helena Jensen, Søren Just Skjelbo og de øvrige dimittender fra Erhvervsakademiet Lillebælt er den praktiske erfaring, som den obligatoriske praktikperiode i uddannelsesforløbet giver.
– De studerende kommer i praktik i relevante virksomheder, hvor de arbejder projektorienteret og lærer en masse ting, som man ikke kan læse sig til, forklarer Michael Lundoff-Hansen, som dagligt er leder for webudvikling og multimediedesign-uddannelsen på skolen.
Han mener, at samarbejdet mellem uddannelsen og erhvervslivet er essentielt for fremtiden.
– Erhvervslivet har klart en del af ansvaret for at hjælpe med at skabe de bedste rammer for at de unge kan få gode uddannelser og selv blive en del af netop erhvervslivet, siger han og tilføjer, at de virksomheder, som har haft elever fra Erhvervsakademiet i praktik, er meget begejstrede for samarbejdet.